front cover Because we live.indd
Palliatieve zorg voltrekt zich in het overgangsgebied van leven en dood. Zij draait maar om één ding: zorgen voor leven wanneer de dood (op de lange termijn) onvermijdelijk is. Aangezien ieder mens, elk leven anders is, kent palliatieve zorg veel verschillende vormen en nuances. Omdat we leven zet die veelzijdigheid in het licht.
De basis voor deze bundel zijn de blogs van Christiaan Rhodius over zijn ervaringen als arts in het hospice en het ziekenhuis. Over de ontmoetingen die hij had, de gesprekken die hij voerde. Stiltes die mochten vallen. Angst die werd geuit en zorg die kon worden verlicht.
Op elke blog volgt een reflectie. Zowel professionals, vrijwilligers als nabestaanden belichten aspecten van palliatieve zorg die hen raken. Ten slotte wordt de gelaagdheid van leven en dood voor u als lezer ook op andere manieren voelbaar: in de de bundel staan QR-codes die leiden naar audiofragmenten en beeldmateriaal.
Zo krijgt de palliatieve zorg volop kleur en vormt deze bundel een ode: omdat we leven met zicht op het einde.
Christiaan Rhodius (1977) werkte tijdens zijn geneeskundestudie als vrijwilliger in een hospice. Daar groeide zijn fascinatie voor palliatieve zorg en de verbondenheid tussen leven en dood. Sinds 2012 is hij als specialist ouderengeneeskunde verbonden aan Hospice Bardo in Hoofddorp. Samen met zijn vrouw en vier kinderen woont hij in  Amsterdam.

Omdat we leven. Met zicht op het einde | Christiaan Rhodius | ISBN 978 94 92495 93 8 | Paperback | 128 pagina’s | verschijnt 23 november bij Uitgeverij Lucht | €20

Wij steunen graag lokale ondernemers in Hoofddorp. Loop daarom langs bij Boekhandel Stevens of bestel het boek via hun website.
 
Wij nodigen u van harte uit om bij te dragen aan deze ode aan de palliatieve zorg door hieronder uw indruk of reactie te geven.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: