Bij Bardo werken we met ruim 155 vrijwilligers. Zij dragen allemaal op hun eigen manier hun steentje bij. Zo zijn er zorgvrijwilligers die ondersteunen met de zorgtaken in het hospice. Andere vrijwilligers koken de warme maaltijden, doen allerhande klussen/klusjes in huis of halen en verzorgen de bloemen. Sommigen zijn gastvrouw of gastheer in de ontvangstruimte of in de huiskamer. Weer anderen zijn verantwoordelijk voor de tuin of helpen in de ondersteuning thuis.
Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze organisatie en brengen veel sfeer, warmte en gezelligheid. Ze geven extra aandacht aan onze gasten en doen dit altijd met respect en op gepaste afstand.
Bij Bardo werken professionals en vrijwilligers samen in een team. De vrijwilligers worden opgeleid voor hun taken in het hospice en voor ondersteuning thuis. Zij worden daarbij begeleid door twee coördinatoren vrijwilligers. Dankzij de toewijding en inzet van onze vrijwilligers kan Bardo zorg op maat bieden.

Vrijwilliger worden

Iedereen die zich naast zijn werk en/of gezin wil inzetten voor ernstig zieke mensen kan bij ons vrijwilliger worden. Je hoeft hiervoor geen ervaring in de zorg te hebben. Levenservaring, flexibiliteit, een evenwichtige persoonlijkheid en aandacht voor anderen zijn de voornaamste kwaliteiten die we van jou vragen.
De inzet die wij van jou als vrijwilliger verwachten, verschilt en is onder meer afhankelijk van jouw voorkeur, ervaring en tijd. Je krijgt van ons een passende opleiding inclusief bijscholingen, workshops en themabijeenkomsten. Twee coördinatoren begeleiden onze vrijwilligers en geven je de nodige informatie en instructies. We leggen de afspraken tussen Bardo en vrijwilligers vast in een vrijwilligersovereenkomst.
Wil je meer weten en ben je geïnteresseerd? Vul dan ons aanmeldformulier in. Heb je nog vragen, neem dan contact op met één van onze vrijwilligerscoördinatoren, tel: 020-3334725. Of mail naar: coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl. Wij nemen dan contact met je op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek.
 
Een aantal rollen uitgelicht:

Zorgvrijwilliger

In Bardo: je doet een dienst samen met een verpleegkundige in de zorg rondom de patiënten en zijn/haar naasten. Zowel persoonlijke verzorging als meer huishoudelijk (maaltijd, was, licht schoonmaakwerk, opruimen e.d.).
Je hebt 4-8 uur per week voor een dienst beschikbaar tussen 08.00 – 23.00 uur. Omdat zorg 27/7 doorloopt vragen we 1x per 5-6 weken een dienst in het weekend, vaker mag uiteraard als dat voor jou beter past. Daarnaast wordt ook één dienst per jaar tijdens een landelijke feestdag verwacht.
Ondersteuning thuis (buiten Bardo): je inzet is op oproepbasis en in overleg. Bardo biedt inzet in geheel Haarlemmermeer.  Inzet is 2-4 uur tussen 08.00 – 23.00 uur bij mensen thuis. Flexibiliteit in dagen en uren is belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan avond en weekend en/of juist overdag en soms 2x per week of voor langere tijd wekelijks een inzet kunnen doen. Bij een thuisinzet is de rol afhankelijk van de hulpvraag, soms gaat het puur om het aanwezig zijn, soms ook met patiënt naar buiten voor wandeling of boodschap, een luisterend oor naar patiënt en naaste en een signalerend oog voor wat zich voordoet. De vrijwilligers worden daarbij begeleid door de coördinator vrijwilligers.

Bestelvrijwilliger

Je zorgt ervoor dat de boodschappen  besteld worden via een online bestelsysteem. Dit vindt plaats op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend vóór 11:00 uur. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger. Samen stem je af wie welke dag de bestelling doet. Waar mogelijk vervang je elkaar onderling bij ziekte en vakantie.

Kookvrijwilliger

De dagelijks vers bereidde warme maaltijd is wat onze gasten enorm waarderen. Het bied huiselijkheid en een moment om soms van een enkel hapje enorm te genieten. Kookvrijwilligers staan graag in de keuken, vinden het leuk om van een eenvoudige maaltijd iets leuks en lekkers te maken, maar pakken ook graag eens uit op een zon- of feestdag. Creativiteit en inspringen op de situatie van het moment zijn belangrijke kenmerken. Hygiënevoorschriften naleven en overzicht houden maakt onderdeel uit van je rol. Je staat er niet alleen voor, andere teamleden helpen bijvoorbeeld bij het tafeldekken, serveren en als gasten extra ondersteuning nodig hebben bij het eten. Je hebt de ruimte om 1x in de week à 10 dagen een dienst te doen.

Klusvrijwilliger

Je verzorgt allerhande klussen in het huis. Zowel technisch, elektrisch als timmerwerk. Uiteraard afhankelijk van je eigen expertise en interesse. Je inzet wordt naast de coördinatoren vrijwilligers vooral begeleid door de Regiehouder Facilitair. Met de andere klusvrijwilligers is overleg over wie wanneer welke klus op kan pakken. In afstemming ben je ongeveer 1 dagdeel per week in huis.

Tuinvrijwilliger

Heb je groene vingers? Ben je graag buiten? Dan is dit de rol voor jou! Samen met andere tuinvrijwilligers zet je je door het jaar heen in voor het onderhoud van de tuinen. Voor groot onderhoud als snoeien van heggen en bomen is er ondersteuning van een hovenier. De vaste ochtend is de maandagochtend, maar een andere dag is uiteraard bespreekbaar.
 

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: