Bardo draagt bij

Maatschappelijk bijdragen aan palliatieve zorg

Bardo platforms-1

Maatschappelijk bijdragen door deelname aan platforms

Optimaliseren Onderwijs Palliatieve Zorg is een landelijk project dat onderwijs over palliatieve zorg op de kaart zet. Bardo levert inbreng door deelname aan diverse werkgroepen van dit project.

De Associatie Hospicezorg Nederland behartigt landelijk de belangen van hospicezorg Nederland. De associatie maakt zich sterk voor hoogwaardige hospicezorg met een nadruk op kwaliteit, kennisopbouw en kennisverspreiding. Directeur-bestuurder van Bardo, Simone Koops-Ouwerkerk is bestuurslid van deze koepel.

Regionaal vertegenwoordigt Simone Koops-Ouwerkerk Bardo eveneens als bestuurslid in het netwerk palliatieve zorg Midden- & Zuid-Kennemerland en Amstelland&Meerlanden

Maatschappelijk bijdragen door actieve deelname aan onderzoek

Bardo deelt kennis en draagt bij aan (onderzoeks)projecten. Zo brengen we palliatieve zorg verder.
Voorbeelden van bijdragen aan onderzoeken zijn:

In gesprek met de burger
Bardo maakt deel uit van het co-creatiepanel van het project ‘In gesprek met de burger’ van ZonMw. Zij werkt daartoe samen met Amsterdam AMC voor de regio Noord-Holland en Flevoland. Het project draagt bij aan publieke bewustwording over het bestaan van en de (on)mogelijkheden van palliatieve zorg en van palliatieve zorg en behandeling in de laatste fase van het leven in de regio.

Met Hart en Tech is een project waarin hospices gezamenlijk onderzoeken of en hoe technologische toepassingen het comfort van mensen in de laatste levensfase kunnen verbeteren. Bardo neemt deel aan het project. Met hospice Kajan als kartrekker is het samenwerkingsproject met hospice Kuria, hospice Dôme en hospice Alkmaar volop in beweging. Bardo vervulde in 2020 een belangrijke rol bij het onderzoeken van de mogelijkheden van Virtual Reality als mogelijkheid in de laatste levensfase.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: