Vrijwilliger bij u thuis

Tijd en aandacht voor patiënt en naaste

Naast de casemanagers heeft Bardo een team van deskundige vrijwilligers die u en uw naasten bijstaan. Zij hebben de tijd, aandacht en kennis om u te ondersteunen, een luisterend oor te bieden en er voor u te zijn. Zij voeren geen medisch-verpleegkundige en huishoudelijke taken uit. Voor uw naasten en/of mantelzorgers kan het belangrijk zijn om zo wat tijd en ruimte voor zichzelf te hebben en even op adem te komen.

Wanneer u er alleen voor bent komen te staan en/of er geen sprake is van naasten (meer) zijn de vrijwilliger(s) van Bardo er een aantal uren per week voor u. U leest er meer over in de flyer.

 

Hoe regel ik de inzet van vrijwilligers thuis?

Wilt u de inzet van een vrijwilliger aanvragen of heeft u hierover eerst nog vragen? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers. De coördinator komt bij u thuis om samen te bespreken welke hulp nodig is en hoe deze vorm kan krijgen. Gedurende de inzet houdt zij met u contact om waar nodig de hulp bij te stellen en de vrijwilliger te begeleiden. Aan de inzet zijn voor u geen kosten verbonden. De vrijwilligers  zijn verzekerd  en ontvangen een reiskostenvergoeding vanuit Bardo.

U kunt contact opnemen met de coördinator vrijwilligers via tel. 020 – 333 47 25 of e-mail coordinatievrijwilligers@hospicebardo.nl.

Ervaringen van en met vrijwilligers thuis

Patiënten en naasten over ondersteuning thuis

“Dank voor de goede zorg, de aandacht, er zijn voor mij. Ik stond er niet alleen voor. Een lijntje met Bardo op de achtergrond wanneer het thuis niet meer zou gaan.“

“De inzet van de twee vrijwilligers is heel fijn. Zij zijn heel verschillend maar voegen beiden iets toe voor zowel mijn vrouw als mijzelf.”

Zorgvrijwilligers over ondersteuning thuis

“Het is intensief. Je komt in iemands omgeving. Ik zeg dat ook altijd. ‘Het is heel bijzonder dat u mij in uw huis toelaat.”

‘’Het werk als vrijwilliger in de thuiszorg geeft me plezier en voldoening omdat ik daarbij zowel de cliënt als de mantelzorger kan helpen.
Ik stem af op de belevingswereld van de cliënt zodat deze zich niet eenzaam hoeft te voelen. Daarnaast ontlast ik de partner in de rol als mantelzorger, zodat die er even tussenuit kan voor werk, ontspanning of bezoek aan familie en vrienden.’’

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: