Ondersteuning Thuis

iconen3

Ondersteuning Thuis

Wanneer u te horen krijgt dat u niet meer kunt genezen, roept veel vragen op. Er komt van alles op u af. De meeste mensen blijven in deze periode het liefst thuis in hun vertrouwde omgeving. Naast de zorg die u al van uw huisarts en de thuiszorg krijgt, helpt Bardo om uw eigen weg te vinden en uw eigen keuzes te blijven maken. De casemanagers van Bardo denken met u mee als u thuis wilt blijven. We kijken dan samen naar alles wat nog wél mogelijk is. Dat kan ook plaatsvinden tijdens de wekelijkse inloopochtenden in Bardo’s Trefpunt.

Heeft u advies of ondersteuning nodig?

Onze casemanagers zijn gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij beschikken over specifieke kennis en ervaring in de fase dat u niet meer beter kunt worden. Dat noemen we de palliatieve fase. Samen met u brengen zij uw situatie en zorgbehoeften in kaart. Dat kan thuis maar ook in ‘t Trefpunt. Ook overleggen zij met de huisarts, de thuiszorg en het ziekenhuis.  Uw wensen en behoeften staan altijd centraal. U behoudt de regie zodat u de juiste keuzes kunt maken. Uw casemanager bezoekt u thuis, afhankelijk van hoe vaak u dat wenst, onderhoudt telefonisch contact of ontmoet u en uw naasten  in ’t Trefpunt.

De casemanager bij u thuis

Judith Sieval is ruim 8 jaar werkzaam in de palliatieve zorg. In haar functie als casemanager bij Bardo staat de patiënt centraal. “We bieden zorg op een hoog niveau waarbij u en uw naasten de regie behouden. Een prachtige baan met een lach en een traan. Ik wil u goed leren kennen zodat de zorg altijd met elkaar afgestemd is. Indien nodig heb ik contact met de huisarts en thuiszorg, help bij het aanvragen van hulpmiddelen en ben uw vraagbaak. Om uw rust en kwaliteit van leven te bewaken.”

De casemanager bij u thuis

Bea Zijlmans werkt al vanaf haar 18e in de zorg. Haar specialisaties zijn geriatrische, psychische en palliatieve zorg. Haar hart gaat uit naar palliatieve zorg. “Zorgdragen voor de patiënt in de thuissituatie, zaken regelen en uit handen nemen van de familie zodat zij tijd en energie overhouden om quality time met hun geliefde door te brengen. Overleg met andere zorgverleners. Altijd vanuit de vraag: wat heeft u nodig? Van overleg, het aanvragen van een bed en regelen van wensambulance. Kortom er zijn voor patiënt en familie.”

"Wat wil ik nog wel en wat niet"

Staat u voor belangrijke keuzes en heeft u behoefte aan steun en advies? De casemanagers denken met u mee. Judith vertelt: “Ik probeer aan te sluiten bij wat de patiënt voelt. Als hij bijvoorbeeld pijn voelt, dan kan pijnmedicatie helpen. Maar het kan soms ook belemmerend werken. Samen met de patiënt maak ik dan een afspraak bij de pijnpoli. Ik ben altijd op zoek naar passende mogelijkheden. Soms ook buiten gebaande paden.” Bea vult aan: “Ik ondersteun bij alles wat bijdraagt aan kwaliteit van leven. Soms besluit iemand te stoppen met een levensverlengende behandeling, een ander kiest voor een morfinepomp voor comfort. De patiënt houdt altijd de regie.”

Aanmelden casemanager in de thuissituatie

U kunt uzelf of uw naaste aanmelden via het aanmeldformulier. Bel naar 020 – 333 47 00 en vraag naar de casemanager ondersteuning thuis. Of mail uw verzoek naar casemanager@bardothuis.nl
Na de aanmelding bezoeken wij u thuis voor een nadere kennismaking. Van daaruit maken we verdere afspraken en stellen we een zorgplan op.

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: