Bardo verwerft toekomstbestendige verblijfsvoorziening

Haarlemmermeer, 20 juli 2023

De Stichting Vrienden van Hospice Bardo heeft de locatie van Stichting Hospice Bardo in Hoofddorp aangekocht in eigen beheer. In het huidige gebouw biedt Stichting Hospice Bardo al ruim 10 jaar high care palliatieve zorg aan mensen die zich in de laatste levensfase bevinden. Met de aankoop verzekert Hospice Bardo zich van de vertrouwde locatie waar de gespecialiseerde palliatieve zorg optimaal geboden kan worden.

De locatie aan de Burgemeester Jansoniushof 11 te Hoofddorp is een verblijfsvoorziening waar een team van artsen, verpleegkundigen, verzorgenden en vrijwilligers 24 uur per dag palliatieve zorg biedt aan haar patiënten. Het hospice is gelegen nabij het centrum van Hoofddorp, omgeven door een prachtige groene tuin en de Geniedijk en biedt een veilige en serene sfeer voor patiënten en naasten. Hospice Bardo werd opgericht in december 2001 en startte haar werkzaamheden op het terrein van verpleeghuis Bornholm in Hoofddorp. In het hospice met 10 ruime kamers kunnen patiënten, al dan niet, samen met een partner verblijven. Buiten de verzorging van patiënten in het hospice begeleiden de casemanagers van Bardo ook palliatieve patiënten in de thuissituatie. Daarnaast deelt Bardo in haar Leerhuis voorlichting en educatie voor vrijwilligers, medisch personeel en artsen. 

Dank aan de gemeente Haarlemmermeer die een cruciale rol heeft gespeeld in deze aanschaf, waardoor regionale en hoogwaardige palliatieve zorg gewaarborgd is voor inwoners in de regio Haarlemmermeer en daarbuiten. Stichting Vrienden van Hospice Bardo werd bij de aankoop begeleid door Van Groenigen Makelaardij en Schenk Taxaties. 

Stichting Vrienden van Hospice Bardo zorgt er op deze manier voor om de palliatieve zorg in Haarlemmermeer duurzaam te kunnen verlenen en te continueren in de toekomst. Het behouden van een warme en betaalbare huisvesting is daarbij een voorwaarde. Ook ondernemers worden betrokken bij de continuïteit en duurzaamheid van palliatieve zorg, kwaliteit van leven en veiligheid in de laatste levensfase vanuit sociaal perspectief. Tijdens een bijeenkomst die Bardo op 3 november organiseert, wordt een beroep gedaan op de mens achter de ondernemer, zodat we samen kunnen zorgen voor goede lokale zorg voor onze ouderen, medewerkers en naasten.

De Stichting Vrienden is er heel blij mee dat zij de verblijfsvoorziening van Hospice Bardo in eigendom heeft verkregen. Op die manier kunnen wij een belangrijke bijdrage leveren aan gegarandeerd goede en betaalbare huisvesting van het hospice. Daarmee is ook de continuïteit van de palliatieve zorg in Haarlemmermeer gewaarborgd. De koop van de verblijfsvoorziening is mede mogelijk gemaakt door in grote dank aanvaarde donaties en schenkingen van betrokkenen uit de Haarlemmermeerse samenleving.´

Dick Winters, voorzitter Stichting Vrienden van Hospice Bardo

 

Laatste nieuws

Bestuurlijke fusie Amstelring en Bardo 

Hoofddorp, 5 februari 2024   Vandaag ondertekenden Jeroen Lambriks, bestuurder van Amstelring, en Simone Koops-Ouwerkerk, bestuurder van Bardo, de overeenkomst waarin zij de bestuurlijke fusie

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: