Bestuurlijke fusie Amstelring en Bardo 

Hoofddorp, 5 februari 2024

 

Vandaag ondertekenden Jeroen Lambriks, bestuurder van Amstelring, en Simone Koops-Ouwerkerk, bestuurder van Bardo, de overeenkomst waarin zij de bestuurlijke fusie tussen Stichting Amstelring en Stichting Bardo bekrachtigen. Partijen intensiveren hiermee hun al langer bestaande samenwerking op het gebied van (terminale) palliatieve zorg in Haarlemmermeer. Stichting Bardo wordt een volwaardig onderdeel van Amstelring. De samenwerking heeft geen personele consequenties.

Bardo biedt 24 uur per dag high care hospice zorg door beroepskrachten en vrijwilligers, ondersteuning in de thuissituatie en scholing en educatie aan professionals en publiek middels het Bardo Leerhuis. Bardo is een herkenbaar onderdeel van de Haarlemmermeerse gemeenschap en blijft gevestigd in Hoofddorp. Ook de Stichting Vrienden Hospice Bardo blijft zich inzetten voor Bardo.

 

Amstelring en Bardo staan samen voor langdurig behoud en doorontwikkeling van de kwaliteit van zorg aan cliënten in de (terminale) palliatieve fase, zowel thuis, in het hospice en het verpleeghuis.

‘Amstelring heeft twee specialistische palliatieve units in Amsterdam: binnen Leo Polak en Willem Drees Oostpoort. De hoogwaardige expertise die Bardo heeft en inbrengt is een welkome aanvulling hierop. En door de fusie kunnen we de ontwikkeling van een breed programma palliatieve zorg voor heel Amstelring realiseren’, aldus Jeroen Lambriks.

 

Simone Koops-Ouwerkerk vult aan: ‘Palliatief (terminale) zorg is een belangrijk en groeiend onderdeel van de verpleeghuiszorg. Het samenvoegen van onze expertise is belangrijk om de continuïteit van deze vorm van specialistische zorg te waarborgen.’

Laatste nieuws

Jaarverslag 2023 Bardo innoveert

Het jaarverslag 2023 geeft u een mooi en levendig beeld van onze activiteiten in het hospice, de ondersteuning thuis en het leerhuis. 2023 stond in

Nieuwsbrief

Aanmelden Nieuwsbrief

* Vereist
Welke nieuwsbrieven wilt u van ons ontvangen: